Header

Nieuwsbrief april

---
TDB_7453

Aalst: nieuwe vestigingsplaats MSV

De Raad van Bestuur van MSV heeft in haar vergadering van eind januari 2017 beslist om een positief advies te verlenen om MSV Aalst als nieuwe vestigingsplaats van de Middelbare Steinerschool Vlaanderen te laten opstarten vanaf 1 september 2017. De initiatiefgroep wil tussen nu en 2022 stapsgewijs een volledige middelbare school oprichten (zevende tot twaalfde klas ASO). 

Meer lezen.

---

Steiner Rock Leuven

Op 13 mei 2017 organiseert de Steinerschool van Leuven voor het eerst Steiner Rock, een eendaags muziek- en skatefestival. Naast optredens door leerlingen en oud-leerlingen van de school wordt er ook een Skate Contest georganiseerd. Er worden gezonde hapjes en drankjes voorzien. Meer info vindt u hier.

---

Nieuwe opleiding vrijeschoolpedagogiek in Leiden

In 2017 start een nieuwe post HBO-opleiding die speciaal ontwikkeld is voor leerkrachten die werken op een vrijeschool in het voortgezet onderwijs. De opleiding is toegankelijk voor leerkrachten die zich willen verdiepen en bekwamen in de vrijeschoolpedagogiek, -didactiek en de achtergronden. Meer info op de website.

---
images

Bronnen van de euritmie

Bij uitgeverij KaBeiRoi verschijnt dit najaar de ambitieuze publicatie Bronnen van de euritmie. Het betreft een gebonden luxe-uitgave vanmeer dan duizend pagina’s, waarin auteur Werner Barfod uitvoerig de oorsprong, de achtergrond en de diepere essentie van euritmie toelicht. De uitgave van dit boek werd mee mogelijk gemaakt door de Antroposofische Vereniging in België, de Federatie Steinerscholen in België, de Antroposofische Vereniging in Nederland, de Iona Stichting en de Stichting Podium Euritmie. Voor eind oktober kan het boek besteld worden aan 49,50 euro, de winkelprijs bedraagt 69,50 euro. Meer info vindt u hier.

---

Masteropleiding “Waldorf Education”

Tot 15 april kunnen pedagogen met minstens twee jaar ervaring zich nog inschrijven voor de Masteropleiding “Waldorf Education". Het betreft een deeltijdse opleiding gespreid over drie jaar, opgedeeld in zes modules. De opleiding vindt plaats in Noorwegen, alle vakken worden gegeven in het Engels. Read more and apply here.

---
---

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je actief bent in een steinerschool of -organisatie als leidinggevende, leraar of bestuurder, of omdat je je hebt aangemeld om de nieuwsbrief te ontvangen.

Heb jij ook een bijdrage voor de nieuwsbrief? Inzendingen welkom via info@steinerscholen.be. De redactie beslist over de publicatie van de inzendingen. Ze behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen. 

De volgende nieuwsbrief van de Federatie Steinerscholen verschijnt eind mei 2017. Deadline voor inzendingen: 25 mei 2017.