Actueel

Aalst: nieuwe vestigingsplaats MSV

De Raad van Bestuur van MSV heeft in haar vergadering van eind januari 2017 beslist om een positief advies te verlenen om MSV Aalst als nieuwe vestigingsplaats van de Middelbare Steinerschool Vlaanderen te laten opstarten vanaf 1 september 2017. De initiatiefgroep wil tussen nu en 2022 stapsgewijs een volledige middelbare school oprichten (zevende tot twaalfde klas ASO). 

Het project is verwezenlijkt dankzij de enthousiaste steun van ouders, bestuur en leerkrachten van de lokale basisschool. Vanaf volgend schooljaar zullen de leerlingen van de zesde klas op dezelfde campus kunnen doorgroeien naar het middelbaar. Op het terrein naast de basisschool worden binnenkort modulaire klaslokalen geplaatst die zo snel mogelijk plaats zullen maken voor een nieuw gebouw.

Ondertussen werd vanuit de onderwijsadministratie de vestigingsplaats ook erkend met een eigen MSV-vestigingsnummer.

De nieuwe zevende klas zal vierentwintig leerlingen tellen. Alle beschikbare plaatsen waren vanaf de opening van de inschrijvingen op 11 maart ingevuld.

De opening van Aalst zal samenvallen met het begin van de feestelijkheden rond het 30-jarig bestaan van MSV. Na de opstart van MSV Turnhout en MSV Brussel wordt Aalst de achtste vestigingsplaats van de Middelbare Steinerschool Vlaanderen.

Meer dan reden genoeg om te feesten volgend schooljaar.

Een groot deel van de financiering van het project verloopt via crowdfunding. U kunt de vestiging Aalst vanaf 3 mei ondersteunen via het sociale crowdfundingplatform Socrowd. Surf naar www.socrowd.be en selecteer het project “Middelbare Steinerschool Aalst”.

Meer informatie over de vestigingsplaats Aalst via middelbaar@steinerschoolaalst.be of www.steinerschoolaalst.be. Contact: Tim De Backer of Tom De Pelsmaeker, Affligemdreef 71, 9300 Aalst, telefoon 053 77 88 15.

 

TDB_7453