Actueel

Circus Ronaldo t.v.v. specialisatiejaar BSO

Op woensdag 28 en donderdag 29 november 2012 speelt Circus Ronaldo de tentvoorstelling La Cucina dell’Arte benefiet ten voordele van het pas opgestarte specialisatiejaar Bio-Ecologische Bouwafwerking BSO in Lier.  Deze unieke opleiding kan in Vlaanderen enkel in de Lierse Steinerschool gevolgd worden.

Dit specialisatiejaar is de afronding van het project rond de B- en BSO-stroom  van de Middelbare Steinerschool Vlaanderen, met de B-stroom middenbouw in De Wilg in de Steinerschool De Es in Berchem en met de tweede en derde graad van de richting Duurzaam Wonen BSO in de Steinerschool van Lier.

Om dit 7-jaar durende project te financieren dienden de middelbare steinerscholen alle opstartjaren  zelf te prefinancieren.

Daartoe werden via de  Initiatiefgroep BSO verschillende sponsors en storters gezocht. Met de steun van internationale fondsen, van de Federatie van Vlaamse Steinerscholen, van de inspanningen van de verschillende vestigingen van MSV, van de vele storters op het PiAntrofonds van de Koning Boudewijnstichting … konden al heel wat middelen verzameld worden.

Maar de uitdagingen zijn groot, omdat een beroepsrichting heel specifieke noden stelt op het vlak van materialen en ateliers.

De Middelbare Steinerschool Vlaanderen is dan ook verheugd, dat de initiatiefgroep BSO erin geslaagd is om het vermaarde Circus Ronaldo aan te trekken. Circus Ronaldo is bereid gevonden om benefiet in de Lierse Steinerschool hun voorstelling La Cucina dell’Arte  te spelen.

De voorstelling is gericht op een publiek vanaf 12 jaar.

Tickets en info: Steinerschool Lier.