Actueel

Eerste bestuurscafé in De Kleine Wereldburger

Op donderdagavond 18 juni kwamen bestuurders van de steinerschool Antwerpen, Yggdrasil (Wingerd en Hazelaar), de Zonnewijzer Leuven, MSV (Lier en de Es), de Parcivalschool en uiteraard de Kleine Wereldburger samen om bij een hapje en een drankje verder kennis te maken en met elkaar aftastend in gesprek te gaan. 

De Kleine Wereldburger is een jonge school (gestart in 2007), in hartje Borgerhout, gelegen aan het Krugerplein. Na een rondleiding door het schoolgebouw (de school is momenteel uitgebouwd tot en met de vijfde klas) schaarden de deelnemers zich op de speelplaats rond een tafel.

 

Wat zeker bovenaan het verlanglijstje blijkt te staan, is uitwisseling, ‘leren van elkaar’ en waar mogelijk ook samenwerking rond diverse financiële aspecten (beheer, beleid, fondsenwerving, gezamenlijke aankopen…). Verder bleek er grote vraag elkaars scholen te leren kennen: “hoe zit jullie werking in elkaar”, “wat is jullie rol en positie als schoolbestuur”? Maar ook meer helderheid met betrekking tot de rol en de werking van de Federatie, bleek een behoefte. En hoe kunnen schoolbesturen hier zo direct mogelijk over geïnformeerd worden?

 

Maar bovenal: elkaar ontmoeten, spreken, zorgen delen…

 

Stof genoeg voor een vervolg.

 

Het volgende bestuurscafé zal georganiseerd worden in en door de Steinerschool Antwerpen Basisschool (Volkstraat), in oktober 2015. Juiste datum en verder info volgen nog.