Actueel

Elektronische netwerken en menselijke verbondenheid – media, computer en geweld

Op woensdag 18 september 2013 van 17.30u tot 19u en van 20u tot 21.30u vindt in Brugge een seminarie plaats rond dit thema met Anton Kimpfler (schrijver) en Johannes Greiner (leraar).

Steeds meer mensen duiken onder in artificiële kanalen door middel van de mobilofoon, internet en andere elektronische apparatuur. Ook agressieve videospelletjes zijn erg in trek. Wat zoekt men eigenlijk? Bestaan er zinvolle en sociale alternatieven? Vooral bij de jeugd zien we nieuwe vaardigheden en een diep verlangen naar spiritualiteit en het misbruik daarvan door de media. In het bijzonder zal de vraag behandeld worden, hoe onze intelligentie zich kan bevrijden van een vasthangen aan de computer en welke nieuwe vaardigheden van de ziel men best kan nastreven. Anton Kimpfler is schrijver van meer dan 40 boeken en schriften over actuele thema’s en spirituele en sociale ontwikkelingswegen. Hij geeft voordrachten in meer dan 20 landen en begeleidt in seminaries talrijke sociale en culturele projecten. Johannes Greiner studeerde muziek, pedagogie en euritmie. Hij onderricht, naast euritmie, onder andere muziekgeschiedenis, orkest, zang en ook geschiedenis, ethiek en filosofie. Hij geeft niet alleen talrijke concerten, maar ook vele cursussen en voordrachten.

Voordrachten zijn in het Duits, met vertaling.

 

Plaats: Hof van Watervliet Oude Burg 27, 8000 Brugge Bijdrage: 20 euro, inclusief koffie en broodje

Inschrijving: Marie-Anne Paepe: Tel: 050/34.42.66 of 0498.70.22.05;  email: marie-anne.paepe@skynet.be  OF An Brone:  Tel: 050/33.51.69; email: an.brone@telenet.be

Organisatie: Centrum Antroposofie Brugge