Actueel

Euritmiedag op 29 juni in Aalst

Op deze dag ben je welkom in Aalst om veranderingen in de natuur en in ons denken te ervaren d.m.v. euritmie.

 

Met Sint Jan draait het blad zich om.

Dit volkse gezegde wijst ons op een langzame verandering in de natuur na het midzomerfeest. Tijdens dit feest hebben we de uitbundigheid van de natuurkrachten met volle teugen gevierd! In de oude Keltische culturen probeerden de druïden tijdens het zomerzonnewendefeest iets van de wijsheid van de goden in zich op te nemen! Ook wij voelen ons meegenomen in een bonte, warme wereld : wij willen naar buiten, de vakantie lokt! Met de hoogste stand van de zon tijdens het jaarverloop bestaat ook de kans dat we onszelf helemaal verliezen! Johannes de Doper, Sint Jan, was degene die de mensen maande tot inkeer te komen en hun houding te veranderen. Na een tijd van zorgeloos groeien en bloeien, komt een moment dat deze krachten omgewend moeten worden, naar binnen gericht. Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar. Ook de natuur verandert : de asperge mag niet meer worden gestoken en de rabarber niet meer geplukt. De sapstroom in de plantenwereld verandert : de aardeziel begint aan haar grote inademing.

Deze veranderingen kunnen heel goed beleefbaar gemaakt worden door euritmische bewegingsoefeningen. Natuur-bewegingen worden tot ziele-bewegingen en verbinden ons sterker met onszelf, met de ander en de wereld daarbuiten. Vanuit deze verbondenheid kunnen we ook vrijer loslaten in de vakantie die voor de deur staat!

Op zaterdag 29 juni, van 9.30 tot 17.30 uur in de Steinerschool Michaeli, Affligemdreef 71, Aalst. Begeleiding: Griet Missinne. Graag lichtvoetig schoeisel of euritmiepantoffels meebrengen.

Bijdrage : Maximum 40 euro (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Info en inschrijving : viaeuritmia@gmail.com of 0495/668368