Actueel

Feestzaal Parcival aangepakt tijdens Internationaal schilderkamp

Tijdens een internationaal schilderkamp in oktober heeft de feestzaal van de Parcivalschool een kleurtje gekregen. Initiatiefnemer van het schilderkamp was de confederatie Bouw – Belgische Schilders.

Het beroep van schilder is een knelpuntberoep. Jongeren haken te snel af eens ze in het professionele werkveld stappen, waardoor werkgevers moeilijk geschikt personeel vinden. De beroepsvereniging Confederatie Bouw – Belgische Schilders wil het onderwijs daarom stimuleren via een internationaal schilderkamp. Daarbij pleit ze eveneens voor meer Europa: “Schilderopleidingen zouden op Europees niveau gestroomlijnd moeten worden!”

Het spuiten van de feestzaal was één van de drie projecten van dit schilderkamp. In een artikel uit ” de Vlaamse schilder” lees je er meer over. André Mertens, de grote spil uit Vlaanderen achter dit project, is lid van de kwalificatiecommissie van Parcival en draagt de school een warm hart toe.

De leerlingen Schilderen-Decoratie  uit de kwalificatiefase hielpen met de voorbereidingen, het opbouwen van de enorme stellingen en kregen ook een sessie spuittechnieken.  Er kwamen ook leerlingen uit Duitsland, Hongarije, Engeland, Wallonië, Litouwen, Tsjechië enz. om hieraan mee te werken en te leren.

En de zaal, die nog nooit geschilderd was, kreeg eindelijk een mooie zacht-paarse kleur.