Actueel

Gentse Steinerschool zamelt muziekinstrumenten in t.v.v. Music Fund

 

De Middelbare Steinerscholen van Vlaanderen zamelden vorig schooljaar een 40-tal muziekinstrumenten in ten voordele van het jubileumjaar van Music Fund.

 

De organisatie Music Fund bestaat dit jaar 10 jaar. Ze is ontstaan uit de bijzondere synergie van een NGO (Oxfam Solidarity) en een muziekensemble (Ictus). Eigenlijk stichter en voortrekker is Lukas Pairon, ex-ouder van de middelbare Steinerschool De Es (en voorheen ouder van het lager onderwijs in de Volkstraat) in Antwerpen.

Sinds het einde van 2002 heeft het muziekensemble Ictus regelmatig solisten naar muziekscholen in Palestina (Ramallah, Nablus), Israël (Nazareth, Misra, Tel Aviv) en Mozambique (Maputo) gestuurd. Vanuit de noden die werden vastgesteld, ontstond de idee voor een inzamelactie van instrumenten. De eerste inzamelcampagne in april 2005 was meteen een enorm succes. Sinds de eerste inzameling van muziekinstrumenten hebben een heleboel organisatoren van concerten en culturele evenementen zich aangesloten bij het project en worden jaarlijks inzamelcampagnes georganiseerd in verschillende landen van Europa.

Naast deze inzamelacties focust de organisatie zich op het aanbieden van opleidingen in muziekinstrumentenherstelling in conflictgebieden en ontwikkelingslanden. Muziek wordt als een verbindend element gepromoot.

Muziekpedagogisch sluit dit project heel sterk aan bij de steinerschoolpedagogie. Music Fund werkt voor dit laatste element al sterk samen met enkele Waldorfscholen in Duitsland, omtrent uitwisseling van de muziekpedagogische aanpak.

Voor meer informatie over Music Fund kun je terecht op hun website: http://musicfund.eu.

NOG TOT 1 DECEMBER KUN JE MUZIEKINSTRUMENTEN BINNENBRENGEN IN DE GENTSE STEINERSCHOOL

 • HOE?
  Heb je op zolder, in de kelder of in de garage een instrument liggen dat je nieuw leven wil inblazen? Breng het voor vrijdag 1 DECEMBER naar het verzamelingspunt van DE MIDDELBARE STEINERSCHOOL GENT én dan wordt het TIJDENS HET SLOTWEEKEND VAN 5 EN 6 DECEMBER 2015 naar DE HANDELSBEURS OF DE CENTRALE (GENT) gebracht.
 • WAT?
  Music Fund zamelt instrumenten in, herstelt ze en geeft ze een tweede leven in sociale projecten in binnen- en buitenland. VIA EEN PERSOONLIJKE CODE DIE JE DAARNA ONTVANGT KAN JE DE EVOLUTIE VAN JE MUZIEKINSTRUMENT VERDER VOLGEN
 • WAAROM?
  In 2015 bestaat Music Fund 10 jaar! Om deze verjaardag te vieren, worden met meerdere organisaties de krachten gebundeld om zoveel mogelijk instrumenten in te zamelen.
 • WAAR?
  Wie een instrument wil schenken, kan met de muziekleerkrachten van de Gentse steinerschool contact opnemen of je kunt contact opnemen via mail: ond@steinerscholen.be én dan word je verder geholpen.

 

BENEFIETCONCERT VAN BOVENBOUWKOOR GENTSE STEINERSCHOOL

Daarnaast is er een benefietconcert door het bovenbouwkoor van de Gentse middelbare Steinerschool onder leiding van muziekleerkracht Wouter Beeckman in De Centrale in Gent op zondagmiddag 6 december 2015 om 18u. Kaarten aan 10 euro zijn te verkrijgen op school en via Uitbureau Gent (09/233.77.88).

Het bovenbouwkoor werkt voor deze opvoering samen met De Ledebirds en zingt in het voorprogramma van FES (Flat Earth Society).