Actueel

Het Rode Kruis biedt nascholing rond een schokkende gebeurtenis op school

Dringende Sociale Interventie (DSI) van het Rode Kruis stelde twee nieuwe opleidingen samen: uw noodplan in de praktijk en omgaan met getroffenen.
Wanneer je school of klas getroffen wordt door een schokkende gebeurtenis is een snelle psychosociale opvang immers essentieel! Dit beperkt de impact van de gebeurtenis op groep en individu. Als schoolteam of leerkracht speel je hierin een belangrijke rol.

Hieronder kom je meer te weten over de inhoud van beide opleidingen:

Uw noodplan in de praktijk
Heeft je school een noodplan of wil je hiermee net van start gaan? Deze dagopleiding biedt praktische en concrete info. Je noodplan wordt getoetst aan de realiteit, je doorloopt een crisis van melding tot 24 uur later, brengt alle partners in kaart en formuleert de nodige aandachtspunten.
Praktisch:
– Deze opleiding richt zich naar ondermeer verantwoordelijken noodplanning, directieleden, CLB medewerkers…
– Datum: donderdag 10 oktober van 9u tot 16u, hoofdzetel Rode Kruis, Motstraat 40, 2800 Mechelen
– Kostprijs: 138 euro pp. Syllabus en broodjes inbegrepen.
Omgaan met getroffenen: psychosociale opvang van leerlingen, ouders en groepen
Tijdens deze dagopleiding komen volgende vragen aan bod: hoe ga je bij een crisis om met de leerlingen en leerkrachten op school?Wat zijn aandachtspunten in het contact met de familie? Wat kan je doen om de ouders, leerlingen of familie te steunen?

Praktisch:
– Deze opleiding richt zich naar ondermeer verantwoordelijken noodplanning, directieleden, CLB medewerkers, personeel en leerkrachten met begeleidingstaken binnen crisisplan op school…
– Datum: dinsdag 22 oktober van 9u tot 16u, hoofdzetel Rode Kruis, Motstraat 40, 2800 Mechelen
– Kostprijs: 138 euro pp. Syllabus en broodjes inbegrepen.

Inschrijven voor een van deze opleidingen kan via dsi@rodekruis.be of 015 44 35 00. Meer informatie vind je op onderwijs.rodekruis.be (nieuws).