Actueel

Jack Petrash over het onderwijs van de toekomst

In mei 2013 verscheen een toespraak van Jack Petrash op het youtube-kanaal TEDx, waarin op een heldere manier de essentie van steineronderwijs wordt uitgelegd. De speech is ook een pleidooi voor een vernieuwing van het onderwijs.

 

Onderwijs voor hoofd, hart en handen

Onze wereld verandert in een snel tempo. Elke tien jaar brengt de technologische vooruitgang een onvoorziene sociale verandering. Hoe kunnen we onze kinderen het beste voorbereiden op een wereld die we ons nu (nog) niet kunnen voorstellen? De beste manier om dat te doen is om bij onze kinderen drie essentiële capaciteiten te ontwikkelen: een levendig en krachtig doen, een fijn en veerkrachtig gevoelsleven, en een helder, gericht en origineel denken.

 

Jack Petrash

Jack Petrash is de oprichter en directeur van het Nova Instituut, dat een brug slaat tussen Steineronderwijs en andere leerkrachten en opvoeders. Bedoeling is om de wederzijdse dialoog te stimuleren en een gevoel van een gezamenlijk doel aan te moedigen. Petrash heeft meer dan 30 jaar leservaring en heeft veel geschreven over onderwerpen met betrekking tot innovatie van de klaspraktijk.  Hij is de auteur van o.a. Understanding Waldorf Education: Teaching from the Inside Out. Daarnaast heeft hij ook veel gewerkt met ouders rond opvoedkundige thema’s.

 

Toespraak Jack Petrach: Educating Children for the Journey