Actueel

Lezingen Steinerschool Antwerpen – najaar

Het lerarencollege van basisschool en middelbare school Antwerpen organiseert dit jaar lezingen voor ouders en alle belangstellenden. Zij gaan door samen met studiemomenten voor leraren, telkens éénmaal per trimester. Wat tijdens de gezamenlijke lerarenvergadering aan bod komt, wordt ’s avonds voor ouders herhaald.

 

Op 29 augustus jl. vond op deze manier reeds een boeiende lezing van Paul-Philippe Stevens plaats : Woord, beeld, daad die de kern van de morele opvoeding van het hele steinerschool-project besprak. Daarbij kwam ook de omgang met moderne media ter sprake.

 

Dit trimester hebben we Christine Gruwez uitgenodigd op 28 november 2013 om 20u30 in de feestzaal. Zij zal spreken over Levendig taal- en grammaticaonderwijs in de overgangsjaren van basisschool en middelbaar. Christine Gruwez studeerde filosofie en oosterse talen, was lerares op onze school, is een internationaal gewaardeerde spreker, heeft tal van publicaties op haar naam (o.a.Tijdgenoten onderweg) en begeleidt reizen over de hele wereld.

 

Verder zal er op zaterdag 5 oktober 2013  om 9u30 een lezing op onze school plaats vinden (en aansluitend de hele dag tot 17u00 een workshop) door Ron Dunselman over het thema Verslavingsgedrag en keuzevrijheid. Ron is de schrijver van het boek In plaats van Ik, een boek dat zeer nauwkeurig alle effecten van iedere drug op de gebruiker beschrijft vanuit het antroposofisch mensbeeld. Het geldt als een standaardwerk. De studiedag wordt georganiseerd door ARTéSANA. Wij bevelen dit initiatief ten zeerste aan.

 

Tot slot nodigen wij ook alle ouders en belangstellenden uit ter gelegenheid van het Michaelsfeest op 27 september 2013 om 20u30 in de feestzaal van onze school voor de vertoning op groot scherm van de film: The Challenge of Rudolf Steiner. Deze film, die gemaakt werd door  Jonathan Stedall (die  aan meer dan 150 BBC documentaires meewerkte),  gaat over Rudolf Steiner zelf en de werkzaamheid van zijn invloed in de gehele wereld. Zie ook, voor de trailer en de rijke achtergrondinformatie : http://rudolfsteinerfilm.squarespace.com.  De film verscheen in 2012 ter gelegenheid van de 150 verjaardag van Rudolf Steiner. De vertoning is gratis.

 

Voor meer info: www.steinerschoolantwerpen.be
Steinerschool Antwerpen Volksstraat 40, 2000 Antwerpen. Tel. 03 248 40 34