Actueel

Middelbare steinerschool de Es viert mee 5 jaar MAS

Op 14 mei, bij de feestelijke opening van de vijfde verjaardag van het Museum aan de Stroom (MAS), hielden de 12de-klassers van steinerschool De Es een teken-guerrilla! Ze namen plaats bij de grote mozaïek ‘Dead Skull’ aan het MAS (eveneens een kunstwerk van Luc Tuymans). Daar nodigden ze voorbijgangers uit voor een portret.

De activiteit werd georganiseerd in het kader van de expositie van Luc Tuymans “Glasses”, die loopt naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het MAS.

 

Tuymans presenteert portretten van ‘mensen zonder naam’ en historische figuren met als rode draad een bril. Omdat een bril de aanblik van een persoon mee vorm geeft, is zo’n ogenschijnlijk en vanzelfsprekend instrument voor de kunstenaar-waarnemer een belangrijk beeldend element.

 

De leerlingen van De Es in Berchem gingen eerder dit schooljaar reeds ouderen in een rust- en verzorgingstehuis portretteren. Nu deden ze dat nog eens over tijdens de tekenguerrilla.

 

De resultaten verschijnen later op de site van het MAS. De leerlingen werden tijdens hun tekensessie gevolgd door “De Madammen” van Radio 2.

 

Tekenguerilla