Actueel

MSV Gent start met technische richting Bouw- en Houtkunde

 

De Middelbare Steinerschool Vlaanderen heeft vorig jaar het licht op groen gezet voor de Gentse MSV-vestiging om te starten met een richting TSO Bouw- en Houtkunde. Omdat MSV reeds een richting BSO Duurzaam Wonen in haar programmatie heeft, kreeg zij van de overheid automatisch de goedkeuring om deze TSO-richting op te starten. Reden voor deze toelating is het stijgend belang van STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) in het onderwijs.

 

Een belangrijke opportuniteit in het licht van de modernisering SO. De initiatiefgroep binnen de Gentse school en de scholengemeenschap SO willen dan ook voldoende tijd nemen om het project grondig uit te werken. Het project werd daarom op 1 september voorzichtig opgestart met tien pioniersleerlingen die al in MSV ingeschreven waren en interesse hadden in deze richting.

 

Deze leerlingen volgen een heel specifiek traject: specifieke TSO-vakken krijgen ze in een aparte klasgroep, voor andere (meer algemeen vormende) vakken zitten zij samen met leerlingen van de ASO-richting.

Volgend schooljaar wordt deze TSO-richting ook opengesteld voor leerlingen van buiten de school.

 

Dit project kan naar de toekomst toe bevruchtend zijn voor het hele landschap van de secundaire steinerscholen. Vele andere scholen voelen immers de behoefte aan een richting die, méér dan in het ASO, de technische component beklemtoont, naast voldoende algemene en kunstzinnige vakken. Speciaal daartoe heeft MSV Gent in samenwerking met de scholengemeenschap SO een project opgestart rond gedifferentieerd werken, een project dat als voorbeeld zal kunnen dienen voor de andere vestigingen.