Actueel

Music Fund in Gaza

In 2015 viert Music Fund haar 10de verjaardag! Daarom nodigt de organisatie verenigingen en scholen uit om benefiet-concertjes e.a. activiteiten te organiseren ter ondersteuning van haar werking. Music Fund is een Belgische humanitaire organisatie die zich toelegt op het ondersteunen van muziekonderwijs. Ze doet dat via schenkingen van muziekinstrumenten en opleidingen van herstellers van muziekinstrumenten.

 

Music Fund is vooral actief in conflictgebieden (Gaza, Westbank, en ook in Israël) en ontwikkelingslanden (Kinshasa, Maputo, Tétouan en Cap Haïtien). Daarnaast steunt ze ook sociaal-artistieke muziekprojecten in eigen land (OpMaatOrkest van deFilharmonie, en De Ledebirds in Gent).
Sinds begin 2011 is Music Fund heel actief in Gaza, en dit dankzij een uitzonderlijk partnership met de Verenigde Naties (UNRWA). Eerst werkte de organisatie er alleen met een klein muziekschooltje, waar ze zoals elders instrumenten schonken, een herstelatelier openden en verschillende Palestijnen opleidden tot herstellers. Op vraag van UNRWA startten ze begin 2013 met een uniek 3-jarig programma: leerkrachten van de lagere VN-scholen kunnen een opleiding volgen, waarbij ze leren hoe ze muziek kunnen inzetten als pedagogisch instrument in hun klas.

 

Wil je met jouw (steiner)school dit project steunen? Surf dan naar naar de website van Music Fund.  Je vindt ook heel wat fotomateriaal op de facebook-pagina. Je kan ook contact opnemen met Lukas Pairon, oprichter van Music Fund: lukas.pairon@musicfund.eu, tel. 0475445181.