Actueel

Retraite ‘Moedig werken vanuit je bron’.

Wat is eigenlijk de bron van waaruit je werkt? Wat inspireert je ten diepste? Hoe ben je daarmee in contact?

En ook: welke weerstanden houden je af van het werken vanuit je bron?

 

Op 31 januari en 1 februari 2014 organiseert Iona Stichting in Nederland een retraite waarin deze vragen aan bod komen.

 

Deelnemers aan de vorige retraites zeggen dat het voor henzelf en voor het werk ‘enorm betekenisvol en enthousiasmerend is om tijd te maken om de verbinding met je eigen bron te onderzoeken en te verdiepen’. ‘En ook echt een volgende stap te zetten’.

 

Deze retraite is bedoeld voor medewerkers van uit de Antroposofie voortgekomen werkgebieden. Je hebt in deze twee dagen de gelegenheid om de verbinding met je eigen bron te verdiepen middels diverse werkvormen, gesprek en meditatieve oefeningen. Maar net zo belangrijk is het onderzoeken wat je af houdt van het werken vanuit je bron. Kan je je de weerstanden echt bewust maken? En wil je oefenen met nieuwe manieren om met lastige situaties om te gaan? Dan kan je in het nieuwe jaar een werkelijke vernieuwingsstap maken in je werk en werkzaamheid.

 

We werken en leren aan de hand van concrete persoonlijke werksituaties. Middels bewegingsoefeningen en reflectie verdiep je je zelfkennis en de verbinding met je bron en ervaar je waar weerstanden en vernieuwingsmogelijkheden liggen. Stiltetijd en meditatieve oefeningen helpen om je bewustzijn te versterken en te ervaren waar de toekomst je toe oproept. Op de laatste avond ontwerp je een eigen ‘proeftuintje’ om het komend jaar je ontdekkingen daadwerkelijk tot vernieuwing te laten leiden. Tijdens een terugkombijeenkomst in maart kijken we met elkaar mee wat er aan het ontkiemen is.
We laten ons inspireren door de menskunde en scholing vanuit de antroposofie, door bewegingswerk en achtergronden daarvan en door Theorie U.

 

Begeleiders

Bas Holvast heeft als leidinggevende en adviseur veel ervaring opgedaan in verschillende organisaties Weerstanden en het je daaraan ontwikkelen behoren tot de kern van zijn begeleidingswerk.
Clarine Campagne is vanuit de Iona Stichting betrokken bij samenwerkings- en vernieuwingsprocessen in antroposofische organisaties. Gezamenlijke reflectie en meditatie doet zij via vele oefeningen.

 

Data, plaats en kosten

Van vrijdag 31 januari 10.00 uur tot zaterdag 1 februari 20.30 uur in het zeer goed verzorgde conferentieklooster Samaya in Werkhoven.
Kosten: 215 euro voor verblijf en maaltijden en 150 euro cursuskosten (inclusief een gezamenlijk af te spreken terugkommiddag).