Actueel

Schatkamers voor leerkrachten: glo.be

Je herkent het zeker: de voelsprieten van leerkrachten tasten dag in dag uit de wereld af , op zoek naar materiaal dat hun leerstof kan ondersteunen.  Daarom starten we een nieuwe rubriek, ‘schatkamers voor leerkrachten’, waarin we op zoek gaan naar plekken, al dan niet digitaal, die de leerkracht helpen met hun lesvoorbereidingen.

Als eerste stellen we een nieuwe website voor: glo.be. Dit vroegere magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking ging vorig jaar digitaal. Het platform bevat onder meer een schat aan informatie over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Je vindt er interviews, getuigenissen en thematische fiches over boeiende thema’s die nauw aansluiten bij de eindtermen van het secundair onderwijs. Denk maar aan klimaatverandering, voedselzekerheid, water, oceanen, vrouwen- en kinderrechten, duurzaam reizen, bossen, hernieuwbare energie en vredesopbouw.

Bijzondere aandacht gaat naar stemmen uit het Zuiden. De rubriek ‘Globetrotters’ bundelt inspirerende getuigenissen van Belgen die zich inzetten om de kloof tussen Noord en Zuid te helpen dichten.

 

Heb jij ook een schatkamer ontdekt? Laat het ons gerust weten en stuur een e-mail.

 

schatkamers_globe