Actueel

Steinerscholen stimulans innovatie China?

China kampt met een nood aan innovatieve krachten. In een televisiereportage op Canvas was onlangs te horen dat de aanpak in de steinerscholen een mogelijke factor is om hierin verandering te brengen.

 

De bewuste BBC-reportage werd uitgezonden door Canvas in haar magazine Login. De makers van het programma vertrokken van de alom bekende uitdrukking “made in China”. Deze illustreert dat er veel wordt geproduceerd in het land, maar dat China achterop hinkt als het aankomt op het bedenken van nieuwe technologieën. Hoe onderwijs hierin een rol kan spelen? Momenteel is het Chinees onderwijsmodel erop gericht om alle studenten te kneden naar één ideaal model. Het houdt daarbij geen rekening met de verschillen tussen mensen. En dat is nu net wat wel gebeurt in de steinerscholen. Daar worden op ontdekking gaan en creativiteit gestimuleerd, aldus de reportgemakers.

 

Je kan de uitzending herbekijken door te surfen naar de website van Canvas. Klik door op programma’s, Login en kies voor aflevering 38 van woensdag 13 november.