Actueel

Tweede bestuurscafé vrijdag 9 oktober ll.

Op vrijdag 9 oktober vond het tweede bestuurscafé plaats in de Steinerschool Antwerpen Basisschool.

Het concept: breng bestuursleden van verschillende steinerscholen op een informele manier samen. Laat hen op bezoek gaan naar andere steinerscholen, laat ze ervaringen met elkaar delen, laat hen hun – gedeelde – vragen voorleggen over bestuurlijke inrichting en samenwerkingsmogelijkheden rond specifieke thema’s. Kortom: laat hen leren van elkaar, zodat er een sterker geheel ontstaat.

Thema’s die aan bod kwamen waren:

Hoe kunnen we van elkaar leren, kunnen we als besturen een beter zicht krijgen op elkaars werking, en de goede elementen delen met elkaar?

 

Bestaat een ideale vorm van bestuur voor een Steinerschool? Welke rol heeft een bestuur en hoe vertaalt zich dat in verantwoordelijkheid? Kunnen wij onze wettelijke rol ten volle waar maken als bestuur?

 

Hoe kunnen kleine organisaties de nodige expertise opbouwen op bestuurlijk vlak?

 

Er werd ook stilgestaan bij een beter beheer van gebouwen, en hoe we daar meer expertise kunnen delen. Wij zijn in Vlaanderen als besturen veel met dezelfde thema’s bezig maar wisselen te weinig uit. 

 

De aanwezige besturen willen een platform uitwerken om gegevens en documenten gemakkelijk te delen, om bestuurlijk meer te stroomlijnen. 

 

Het eerste bestuurscafé was ten huize van De Kleine Wereldburger, het tweede  in de Steinerschool Antwerpen Basisschool. En ze smaken naar meer!