Actueel

Type 8-onderwijs op steinerschool Lohrangrin in Wilrijk

Op 1 september 2013 heeft Steinerschool Lohrangrin in Wilrijk i.s.m. Parcival de aftrap gegeven voor een uniek inclusieproject. De kinderen van een heel bijzondere type 8-klas zijn samen met hun leerkracht met veel enthousiasme van start gegaan.

 

Dagverloop

Het uitgangspunt is dat deze kinderen zoveel mogelijk lessen volgen in hun ‘ankerklas’ – dit zijn de ‘gewone’ klassen van klas 3 tot klas 6. De lesroosters van alle klassen zijn dan ook volledig afgestemd op elkaar.

 

Maatwerk

In het individueel handelingsplan wordt voor elk kind een eigen leertraject uitgestippeld. De uitdagingen worden beschreven en er wordt voor elk kind vastgelegd wat nodig is aan specifieke begeleiding. Dit vertaalt zich in het ‘maatwerk’.

 

Socio-emotionele begeleiding

Er wordt voldoende ruimte gemaakt zodat de kinderen de gelegenheid krijgen te vertellen hoe ze in hun vel zitten, en indien nodig kunnen aangeven of ze ergens tegenaan lopen. De school organiseert adequate begeleiding in dit gebied.

 

Inschrijven

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de type 8-klas. Voor meer informatie en/of inschrijvingen voor de type 8-klas, vestiging Lohrangrin – Wilrijk neemt u contact op met Floris Bekkers. Tel. 03-827.25.20 of email steinerschoolwilrijk@gmail.com. Lees meer op de website van Lohrangrin.