Actueel

Menskunde werkweken

Komende zomer gaan we met een groep leraren twee weken werken aan de drie boeken (Menskunde, Methodisch Didactisch en Praktijk van het lesgeven) die Rudolf Steiner 100 jaar geleden gaf aan de toen toekomstige leraren.

Waar?

In Avioth, een klein dorpje in de uitlopers van de Franse Ardennen, ligt het ‘Centre de Partage’ aan de voet van een machtige kathedraal. Hier huren we een grote gite, een zaal en verschillende kleine cabanes met eenvoudige tweepersoonskamers. Er is ook kampeergelegenheid. Er wordt dagelijks een ontbijt, een lunch en een avondmaal voorzien. De maaltijden zijn allemaal vegetarisch en biologisch.

Met wie en hoe?

Elke ochtend bestuderen we een voordracht onder leiding van Marcel de Leuw. Aansluitend doen we euritmie met Patricia van der Molen. Zij zal drie keer per dag Euritmisch met ons werken aan thema’s uit de Menskunde.
Na het warme middagmaal is het aan ons: we verdelen de cursusvoordrachten van Methodisch Didactisch onder de deelnemers en iedereen bereidt een voordracht voor met praktische uitwerking: waarnemen, schilderen, vertellen, zingen, houtsnijden, vormtekenen,…

Na de avondmaaltijd wordt de dag afgesloten met een gesprek onder leiding van Marcel.

Het is niet mogelijk om deel te nemen aan een deel van de werkweken. De groep zal uit maximaal 21 leerkrachten bestaan.

Kostprijs?

880,00 Euro voor twee weken. (verblijf: 604,00 euro + studie: 276.00 euro).

Inschrijven?

Inschrijven doet u via de website www.paasconferentie.be/zomercursus. Na betaling bent u pas definitief ingeschreven. Betalen kan op rekening van de Antroposofische Vereniging België BE82 0016 0404 7368 met vermelding Menskunde Zomerweken en je voor- en achternaam.

 

Warme groet namens de Landelijke Pedagogische Vergadering, Helder Steemans en Annemiek Jonges