Actueel

Zevende klas in Brussel heeft ruime sop gekozen

Op 1 september was het zover. In Brussel ging opnieuw een secundaire Steinerschool van start. Dit keer met een andere intentie dan 12 jaar geleden, toen er ook een zevende klas werd ingericht. Toen ontstond er een middenbouw van alleen klas 7 en 8. Nu is het de bedoeling dat deze zevende klassers uiteindelijk als twaalfde klassers zullen afstuderen in Brussel.

De helft van de leerlingen waren zesde klassers, die samen met hun juf, Margot Wilms, over gingen naar klas 7. Daarbij kwamen er een aantal leerlingen van de Steinerschool in Aalst en de rest kwam van andere scholen. Deze laatste groep was écht op zoek naar een andere vorm van onderwijs. Sommige kinderen wilden daarvoor zelfs hun eerste leerjaar middelbare school opnieuw doen.

Met de start van het nieuwe schooljaar werden de containerklassen feestelijk ingehuldigd door de zevende klassers. Zij mochten dit doen door waterballonnen tegen het gebouw te gooien, waarmee hun klaslokaal gedoopt werd.

De zevende klas, nu bestaande uit 19 leerlingen, is een fijne groep, die graag plezier maakt en een mooie rol opneemt ten opzichte van de jongste kinderen op school. Voor het Michaëlsfeest bedachten de zevende klassers fantasierijke en spannende moedproeven. Bij het Sint-Maartensfeest kozen zij ervoor om soep te koken voor de hele school en het schoolplein gezellig aan te kleden. Ze hebben veel leuke ideeën en nemen graag het initiatief om mee te doen aan allerlei activiteiten binnen de school.