Actueel

Zevende klas in Turnhout uit de startblokken

Op 1 september startte de middenbouw in Turnhout met een zevende klas. Op deze zonnige donderdagmorgen tekenden 10 meisjes en 10 jongens present en maakten ze kennis met hun klasleerkracht voor de komende twee schooljaren, Herman Meyvis.

Nog op een andere wijze is de groep gelijkmatig verdeeld: 10 kinderen kwamen uit de zesde klas van meester Sigurd van de Michaëlschool, de 10 andere kinderen stapten voor het eerst (en nog wat onwennig) de steinerschool binnen. Maar op de kennismakings- en speldag van 2 september werd de verbroedering volop ingezet. Het leuke aan deze Turnhoutse situatie is dat de sfeer van de lagere school optimaal wordt voortgezet. Bovendien nemen deze zevende klassers, als ‘oudsten’ van de school, verantwoordelijkheden op naar de jongere kinderen. Hun eerste grote organisatie was deze van het Michaëlsfeest.

De zevende klas werkte een groots bosspel uit met spannende opdrachten, storende draken en hemelse klanken. Ja, deze 20 kinderen zijn op Michaëlsdag innerlijk gegroeid. En op de dag van Sint-Maarten zullen ze de stad intrekken om er hun wensen over te maken aan de buurtbewoners en hun handen uit de mouwen te steken.

Het doet wel iets met een knusse kleuter- en lagere school, nu die grote lummels er sinds kort tussen lopen. Tegelijk is het een weldaad om het zo belangrijke ontwikkelingsverhaal van 7 tot 14 te kunnen afwerken op hetzelfde schoolterrein.

turnhout